Viisas Keho Oy:n tarina

Hei, olen Riitta Saarikko ja Viisas Keho Oy – Wise Body Ltd yrityksen perustaja. Kehon, mielen, tunteiden ja oman ytimen hyvinvointi on ollut sydämen asiani 1990-luvun lopulta alkaen. Olen kouluttautunut ja etsinyt uusinta tietoa ja välineitä, miten kehotietoisuus voi tukea kasvua ihmisenä, avata omaa potentiaalia ja yhteyttä sisäiseen turvallisuuteen ja viisauteen. Missioni on, että ihmisenä voisimme elää tasapainoista, merkityksellistä elämää – pitäen hyvää huolta itsestämme, toisistamme ja luonnosta.

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin investoiminen on nyt ehkä tärkeämpää kuin koskaan! Nykyinen elämänmeno vaatii stressin säätelyä, epävarmuuden sietoa ja kestävyyttä. Kyky kohdata aidosti ja tulla kohdatuksi on usein hukassa. Tämän olen kokenut niin omassa elämässäni kuin seuratessani lukuisten asiakkaideni prosesseja jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Tärkeä muutoskohta tuli vastaan itseäni kolmekymppisenä, jolloin suoritin akateemista uraani ja tasapainoilin pienten lasten äitinä. Arvaat varmaan, miten tarina jatkuu. Tunnemassa velloi sisällä, koin riittämättömyyttä ja ahdistusta, sain vatsa- ja sydänoireita (1990-luvulla burnoutista ei vielä yleisesti puhuttu). Vanhat eväät eivät enää riittäneet. Kasvu ihmisenä oli välttämätöntä ja tarvitsin tukea osaavilta ihmisiltä. Tämä polku on ehdottomasti kannattanut. Kriisi ja siitä toipuminen saivat minut jopa vaihtamaan ammattia. Kasvupolustani ihmisenä voit lukea lisää Voi Hyvin lehden numerosta 3/2022 s. 58-62.

Aito yhteys niin itseen kuin toisiin ihmisiin avautuu, kun ihminen on läsnä tässä ja nyt omassa kehossaan. Mutta miten tehdä se?

Ajattelu ja tunteista puhuminen eivät yksin riitä. Olen opiskellut, miten ohjata ja tukea ihmisen tietoisuustaitoja, taitoa säädellä ja kohdata tunteita, kehotietoisuutta, keho-mieli –liikuntaa ja itsetuntemuksen kehittämistä. Tämän lisäksi olen opiskellut, miten lapsuuden ja nuoruuden kiintymyssuhteissa tapahtuneet traumat vaikuttavat vuosikymmentenkin jälkeen ja miten tukea ihmissuhdetraumoista toipumista. Monet asiakkaistani ovat kokeneet hyötyvänsä kehotyöskentelystä kanssani myös mm. psykoterapian ohella. Näin ovat sanoneet myös psykoterapeutit.

Vuodesta 2001 alkaen olen tehnyt päätoimisesti asiakastyötä mikroyrittäjänä: Rosen-kehoterapeuttina, kouluttajana ja kehotietoisuuteen liittyvien koulutusten järjestäjänä. Intohimonani on tuoda Suomeen uusia menetelmiä, jotka ovat toimivia ja tehokkaita. Näin olen saanut tutustua luoviin neroihin ja edelläkävijöihin: mm. Marion Roseniin, Emilie Conradiin, Susan Harperiin, Karen Roeperiin ja Albert Pessoon.

Olen ollut järjestäjänä ja maahantuojana 4-vuotisessa Essential Motion –koulutuksessa, kansainvälisissä seminaareissa (mm. Kotona kehossa –seminaarit v. 2016 ja 2017) sekä v. 2017 alkaen Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP)– koulutuksissa. Tärkeimmät yhteistyökumppanini ovat Pirjo Salo (Kotona kehossa -valmennus), Arnoud van Buuren ja Sally Potter (PBSP-terapeuttikoulutus) sekä Pirjo Tuovila, Oy DDP Finland Ltd/ PT-Kustannus  (PBSP-seminaarit). Lisäksi koulutan säännöllisesti kesäyliopistoissa eri puolilla Suomea (vuonna 2023 koulutuksia seuraavissa kesäyliopistoissa: Turun kesäyliopisto, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Etelä-Karjalan kesäyliopisto, Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja Tampereen kesäyliopisto).

© Viisas Keho Oy