PBSP -kesäkurssi saaristossa 2024

Uusia muistoja, kehotietoisuutta ja hyvinvointia!

PBSP-kesäkurssi tarjoaa sinulle aikaa ja tilaa kuunnella omaa kehoasi, mieltäsi ja sydäntäsi paikassa, jossa myös luonnonläheinen ympäristö tukee hyvinvointiasi! Psykomotorisen Pesso-Boyden -terapian (PBSP) keholliset harjoitukset rakentavat myötätuntoista ja aistivaa suhdetta omaan kehoosi ja sen kieleen.  Saat myös kokemuksia “uusista korjaavista muistoista”, jotka avaavat uutta näkökulmaa elämäsi haasteellisiin kohtiin ja auttavat hellittämään kuormituksesta, jota et tarvitse.

Tämä kurssi on sinulle, joka haluat uusia eväitä omaan hyvinvointiisi ja toimit ehkäpä itse vaativassa ihmissuhdetyössä tai terapeuttina. Saat myös inspiraatiota omaan työhösi oman kokemuksesi kautta, miten kehollinen läsnäolo ja keholliset harjoitukset tukevat toimivaa, luottamuksellista ja hyvää vuorovaikutusta. Kurssi sopii myös, jos haluat tutustua, miten psykomotorinen Pesso-Boyden -terapia toimii käytännössä ja mietit osallistumista PBSP-terapeuttikoulutukseen.

Jokainen osallistuu kurssin harjoituksiin omia rajojaan kuunnellen ja kunnioittaen – osallistuminen on aina vapaaehtoista.

Mitä ovat “korjaavat uudet muistot”?

Psykomotorisen Pesso Boyden -terapian (PBSP) rakennelmassa asiakas saa tilan tutkia syvemmin itselle ajankohtaisia haasteita. Rakennelmassa tärkeää on, että ihminen voi turvassa sanoittaa omassa elämässä tällä hetkellä haasteellista tai hämmentävää asiaa, ja että hän kokee tulevansa kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi oman kokemuksensa kanssa. Työskentelyssä tutkimme, näyttäytyykö tämän hetken tilanteessa jokin tarve, jota vaille ihminen on aiemmassa kehityksessään jäänyt. Ja löytyykö tapa luoda uusi korjaava symbolinen vuorovaikutuksellinen kokemus “uusi muisto”, joka täyttäisi tämän vaille jäämisen tai haitallisen kokemuksen juuri henkilölle itselleen oikealla tavalla. Kun ihminen saa tunnetason yhteyden vaihtoehtoiseen ja tyydyttävään mahdollisuuteen, miten elämä olisi aikoinaan voinut mennä, tuntuu se kehossa helpotuksena. Samalla nykyhetken vaikeuksien/haasteiden ratkaisemiseen avautuu uusia voimavaroja, mahdollisuuksia ja luovuutta.

Huomaa kuitenkin, että mitään “pakkoa” uuden muiston tekemiseksi tietyllä tavalla ei ole. Tärkeintä on, että rakennelman saaja on halukas avoimella mielellä tutkimaan ja lisäämään ymmärrystään oman elämänsä kohdasta ja että tavoitteena on turvallinen ja tiedostava lopputulos.

Rakennelma-työskentelyssä ryhmän muilla jäsenillä on mahdollisuus toimia roolihenkilöinä. Seuraamalla yhden henkilön matkaa on mahdollisuus peilata ja tutkia oman elämän kysymyksiä. Jokaisella on tila jakaa omista kokemuksistaan rakennelman jälkeen.

Työpajassa ohjaamme sekä kehollisia harjoituksia että lyhyitä PBSP-rakennelmatyöskentelyyn liittyviä harjoituksia sekä osallistujien tarpeista riippuen kokonaisia rakennelmia.

 Paikka: Västanfjärd, Kemiönsaari.

Aikataulu:  La-su 29.-30.6.2024. Voit saapua jo pe 28.6. tai aiemmin, jos haluat viettää omaa lomaa Kemiönsaarella ennen kurssia.

Ohjelma:  

 Pe 28.6.  tarjolla iltapalaa klo 19 

Lauantai 29.6.

klo 8.30 aamiainen

klo 10-13 PBSP-esittely ja kehollisia harjoituksia

klo 13-14 lounas

klo 14-17 PBSP-työskentelyä

klo 18-20 mahdollisuus vene- & uintiretkeen

klo 20 iltapalaa tarjolla

Sunnuntai 30.6. 

klo 8.30 aamiainen

klo 10-13 PBSP-työskentelyä

klo 13-14 lounas

klo 14-16.30 PBSP-työskentelyä

klo 16.30-17 päätöskahvit

Hinta:

Ohjelma: Ennakkovaraajan etuhinta 298 € (sis alv 24)  voimassa 1.6.2024 asti. Tämän jälkeen 354 € (alv 24%).

Täysihoito pe-su 190 € (sis alv). Sisältää veneretken ja saunan. Ruokailut: pe-iltapala, la aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, iltapala. Su: aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvit. Kotimajoitus. 

 Jos et tarvitse majoitusta ja haluat järjestää itse oman ruokailusi, niin tämäkin on mahdollista.

Stipendirahasto: Jos osallistumismaksu on elämäntilanteeseesi nähden liian korkea, ota yhteyttä, niin selvitetään stipendimahdollisuutta.

OHJAAJAT:

Riitta Saarikko, PBSP-terapeutti ja Satu Aherto, vaativan erityistason psykoterapeutti (RATKES). 

Riitta on järjestänyt PBSP-koulutuksia Suomessa v. 2016 alkaen, opiskellut PBSP-terapeutiksi v. 2019-2022 sekä saanut vankkaa kokemusta PBSP:n toimivuudesta omien ryhmiensä kanssa viimeisten viiden vuoden aikana. Satu on ollut mukana PBSP-koulutuspäivissä ja saanut runsaasti omakohtaista kokemusta PBSP-työskentelystä. Hän on vakuuttunut PBSP:n hyödyistä psykoterapian tukena. Satuun voit tutustua lisää täältä: www.satumaistavoimaa.fi. Lisätietoja menetelmästä: www.pbsp.fi

Ilmoittaudun PBSP-kesäkurssille 29.-30.6.2024:


    Ilmoittaudun PBSP-kesäkurssille 2024Ilmoittaudun ennen 1.6.2024 ennakkovaraajan etuhinnallaHaluan lisätietoja, ota minuun yhteyttä

    © Viisas Keho Oy