Studio Viisas Keho
Studio Viisas Keho

RIITTA SAARIKKO

Hei, olen Riitta. Kehotunnetaitovalmentaja, Rosen-kehoterapeutti ja työnohjaaja (STOry). Autan ihmisiä sisäisessä kasvussa, kriiseistä palautumisessa ja kehittämään taitoa käsitellä tunteita. Jotta elämässä olisi iloa ja merkityksellisyyttä sekä oma potentiaali pääsisi yhä paremmin esiin!

Sisäiseen hyvinvointiin investoiminen on nyt ehkä tärkeämpää kuin koskaan. Nykyinen elämänmeno vaatii stressin säätelyä ja kestävyyttä. Kyky kohdata aidosti ja tulla kohdatuksi on usein hukassa kiireen ja suorittamisen keskellä. Tämän olen kokenut niin omassa elämässäni kuin seuratessani lukuisten asiakkaideni prosesseja jo kahdenkymmenen vuoden ajan. 

Tärkeä muutoskohta tuli vastaan itseäni kolmekymppisenä, jolloin suoritin akateemista uraani ja tasapainoilin pienten lasten äitinä. Tiedät varmaan, miten tarina jatkuu. Tunteet puristivat kehossa, koin riittämättömyyttä ja ahdistusta, sain vatsa- ja sydänoireita (1990-luvulla burnoutista ei vielä yleisesti puhuttu). Tarvitsin sisäistä kasvua ja tunnetaitojen oppimista – ja se polku ehdottomasti kannatti. Kriisi ja siitä toipuminen saivat minut jopa vaihtamaan ammattia.

Aito yhteys niin itseen kuin toisiin ihmisiin avautuu, kun ihminen on läsnä tässä ja nyt omassa kehossaan. Mutta miten tehdä se? 

Ajattelu ja tunteista puhuminen eivät yksin riitä. Olen opiskellut, miten ohjata ja tukea ihmisen tietoisuustaitoja, taitoa säädellä ja kohdata tunteita, kehotietoisuutta, keho-mieli –liikuntaa ja itsetuntemuksen kehittämistä. Tämän lisäksi olen opiskellut, miten lapsuuden ja nuoruuden kiintymyssuhteissa tapahtuneet traumat vaikuttavat vuosikymmentenkin jälkeen ja miten tukea ihmissuhdetraumoista toipumista. Monet asiakkaistani ovat kokeneet hyötyvänsä kehotyöskentelystä kanssani myös mm. psykoterapian ohella. Näin ovat sanoneet myös psykoterapeutit.

Vuodesta 2001 alkaen olen tehnyt päätoimisesti asiakastyötä mikroyrittäjänä: Rosen-kehoterapeuttina, kouluttajana ja kehotietoisuuteen liittyvien koulutusten järjestäjänä. Intohimonani on jalkauttaa Suomeen uusia menetelmiä, jotka ovat toimivia ja tehokkaita, mutta eivät vielä tuttuja suurelle yleisölle. Näin olen saanut tutustua luoviin neroihin ja edelläkävijöihin: mm. Marion Roseniin, Emilie Conradiin, Susan Harperiin, Karen Roeperiin ja Albert Pessoon. 

Olen ollut järjestäjänä ja maahantuojana 4-vuotisessa Essential Motion –koulutuksessa, kansainvälisissä seminaareissa (mm. Kotona kehossa –seminaarit v. 2016 ja 2017) sekä v. 2017 alkaen Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP)– koulutuksissa.  Seminaareja ja koulutuksia järjestän Elämäntaidefoorumilla sekä PBSP-koulutuksia yhteistyössä PT-Kustannuksen kanssa. 

Kotona kehossa -blogia olen kirjoittanut v. 2016 alkaen Viisas Elämä -sivustolla.